2018-as kiírás

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség és a Szigeti Túrázók Természetjáró Csoport által 2010. évben indított Pest Megye Teljesítménytúrázója túramozgalom kiírása 2018-ben az alábbiak szerint módosul.

 

A mozgalomban részt vehet: Bármely teljesítménytúrázó.

 

A mozgalom célja: Pest megye tájainak (Alföldi régió, Börzsöny, Budai‑hegység, Gödöllői‑dombság, Pilis és a Visegrádi‑hegység), természeti és néprajzi értékeinek megismertetése, az egészséges életmódra és a rendszeres természeti sporttevékenységre való ösztönzés, illetve az elért sportteljesítmények méltó elismerése.

 

A teljesítés feltételei: A mozgalomba minden olyan gyalogos és futó teljesítménytúra beleszámít, amely Pest megye területét érinti és szerepel a Teljesítménytúrázók Társasága Egyesület honlapján.

Több tájegységet érintő teljesítménytúra az érintett tájegységek mindegyikéhez beszámítható. Azon Pest megyei túrák, amelyek nem sorolhatóak be az alábbi 5 tájegységbe, a határoló tájegységnél számolhatóak el.

Tájegységek:

¦ Alföld

¦ Börzsöny

¦ Budai-hegység

¦ Gödöllői-dombság

¦ Pilis és a Visegrádi-hegység

A túramozgalom akkor tekinthető teljesítettnek, ha az alábbi pontok mindegyike teljesül (naptári éven belül):

¦ Legalább 10 teljesítménytúra teljesítése

¦ Minden tájegységből legalább egy teljesítménytúra teljesítése

¦ Legalább 250 km teljesítése

Csak azon teljesítménytúrák számíthatóak be, amelyekre a Pest Megye Teljesítménytúrázója Túramozgalomban induló túratársunk szabályosan benevezett (regisztrált), és szintidőn belül teljesítette is a távot.

 

A mozgalom teljesítésének igazolása: A mozgalomhoz nem készül igazolófüzet, a teljesített túrákat a www.szi-tu.hu/pmtt honlapon kell bejelenteni. A mozgalomban résztvevő túrázónak egy regisztrációt követően kell a teljesített túrákat megadni. A regisztrált túrák hitelességét nem kell igazolni. A 2018-ban teljesített túrák rögzítésére 2018. március 1-től lesz lehetőség.

 

A mozgalom díjazása: A mozgalom teljesítője elnyeri a Pest Megye Teljesítménytúrázója elismerő címet, amelyet a PMTT honlapról letölthető névre szóló virtuális oklevél igazol, valamint évente változó bronz jelvény díjazásban részesül.
Aki a PMTT éves kiírás feltételeit kétszeresen (legalább 20 túra, tájegységenként legalább 2 túra és összesen legalább 500 km) teljesíti, a bronz jelvény mellett ezüst jelvényre is jogosult. A kiírás feltételeit háromszorosan (legalább 30 túra, tájegységenként legalább 3 túra és összesen legalább 750 km) teljesítő a bronz és ezüst jelvény mellett arany jelvényre is jogosult.

 

A mozgalom fokozatai: Az a túrázó, aki teljesít 1000 km-t, jogosult a Pest Megye Teljesítménytúrázója mozgalom bronz fokozatára. Az a túrázó, aki további 2000 km-t gyalogol ezüst fokozatra, ezt követően újabb 3000 km-t teljesítve arany fokozatra jogosult. Újabb 4000 km (azaz összesen 10000 km) teljesítést követően a túrázó jogosult a PMTT érem átvételére. A fokozatok megszerzésének egyéb feltétele nincs.

A fokozatok megszerzése nincs időben korlátozva. Beszámítani a 2010. január 1. után teljesített túrákat lehet.

A bronz, ezüst és arany fokozatok teljesítői a fokozatnak megfelelő jelvény díjazásban részesülnek, melynek költségét (1000 Ft) az átvételkor kell kifizetni. Az összesen legalább 10000 km-t teljesítő túrázó érem díjazásban részesül, melynek költségét (1000 Ft) az érem átvételkor kell kifizetni.

 

Díjkiosztó: Az éves teljesítésekért járó jelvények, a fokozatok teljesítéséért járó jelvények és érem átvételére 2019. január 20-án a „Szigetelő” teljesítménytúra céljában kerülhet sor. A mozgalom éves díjazásának alkalmi térítési értékét (1000 Ft-ot) a díjazás átvételekor kell kifizetni. A kétszeres és háromszoros teljesítők a 2. jelvényt 800 Ft-ért, a háromszoros teljesítők a 3. jelvényt 700 Ft-ért vásárolhatják meg.
A díjazások év közbeni átvételére is lesz lehetőség a TTT klub helységében (Budapest I. kerület, Attila út 2.). A díjazás év közbeni átvételére csak előzetes egyeztetést követően kerülhet sor. Ez ügyben Juhász Gábort "Gébet" kell keresni a g.juhasz23@gmail.com e-mail címen. Vagy a Pest Megye Teljesítménytúrázója facebook csoportban is lehet jelezni.
Az éves teljesítésért járó jelvény díjazást csak azoknak tudjuk garantálni, akik legkésőbb 2018. december 6-ig jelzik jelvény átvételi igényüket. (Az igényt egy űrlapon lehet majd jelezni. Az űrlap legkésőbb 2018. december 1-től elérhető lesz a PMTT honlapon)

Az a teljesítő aki az elmúlt 5 év tájegységes kitűzőjét szeretné összegyűjteni, évente egy kitűzőt 200 Ft-os áron megvásárolhat a jelvény díjazás mellett.

Ha valakinek a díjazások átvételére megadott lehetőségek egyike sem megfelelő, akkor a díjazás postán is kérhető a postaköltség átvállalásával.

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

Kapcsolat

Web: www.szi-tu.hu/pmtt

Facebook: PMTT csoport

E-mail: baranyi1975@gmail.com

Telefon: 30/338-4234