2014-es kiírás

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség és a Szigeti Túrázók Természetjáró Csoport által 2010. évben indított Pest Megye Teljesítménytúrázója túramozgalom kiírása 2014-ben az alábbiak szerint módosul.

 

A mozgalomban részt vehet: Bármely teljesítménytúrázó.

 

A mozgalom célja: Pest megye tájainak (Alföldi régió, Börzsöny, Budai‑hegység, Gödöllői‑dombság, Pilis és a Visegrádi‑hegység), természeti és néprajzi értékeinek megismertetése, az egészséges életmódra és a rendszeres természeti sporttevékenységre való ösztönzés, illetve az elért sportteljesítmények méltó elismerése.

 

A teljesítés feltételei: A mozgalomba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beleszámít, amely Pest megye területét érinti és szerepel a Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2014 teljesítménytúra-eseménynaptár kiadványban vagy a Teljesítménytúrázók Társasága Egyesület honlapján.

Több tájegységet érintő teljesítménytúra az érintett tájegységek mindegyikéhez beszámítható. Azon Pest megyei túrák, amelyek nem sorolhatóak be az alábbi 5 tájegységbe, a határoló tájegységnél számolhatóak el.

Tájegységek:

¦ Alföld

¦ Börzsöny

¦ Budai-hegység

¦ Gödöllői-dombság

¦ Pilis és a Visegrádi-hegység

A túramozgalom akkor tekinthető teljesítettnek, ha az alábbi pontok mindegyike teljesül (naptári éven belül):

¦ Legalább 10 teljesítménytúra teljesítése

¦ Minden tájegységből legalább egy teljesítménytúra teljesítése

¦ Legalább 250 km teljesítése

Csak azon teljesítménytúrák számíthatóak be, amelyekre a Pest Megye Teljesítménytúrázója Túramozgalomban induló túratársunk szabályosan benevezett (regisztrált), és szintidőn belül teljesítette is a távot.

 

A mozgalom teljesítésének igazolása: A mozgalomhoz nem készül igazolófüzet, a teljesített túrákat a www.szi-tu.hu/pmtt honlapon kell bejelenteni. A mozgalomban résztvevő túrázónak egy regisztrációt követően kell a teljesített túrákat megadni. A regisztrált túrák hitelességét nem kell igazolni, de a szervező kérheti a díjazás átadásakor a túrák igazolófüzetének vagy oklevelének bemutatását.

 

A mozgalom díjazása: A mozgalom teljesítője elnyeri a Pest Megye Teljesítménytúrázója elismerő címet, egyedi nyomtatású oklevél, valamint évente változó kitűző díjazásban részesül.

 

Díjkiosztó: A kitűzők és oklevelek átadására 2015. januárjában kerül sor valamelyik Pest megyei teljesítménytúra rajtjában. A mozgalom díjazásának alkalmi térítési értékét (400 Ft-ot) a díjazás átvételekor kell kifizetni. A díjazás kérhető postai úton is, de ebben az esetben a postázás költségét is téríteni kell.

 

A mozgalom fokozatai:

Az a túrázó, aki teljesít 1000 km-t, jogosult a Pest Megye Teljesítménytúrázója mozgalom bronz fokozatára. Az a túrázó, aki további 2000 km-t gyalogol ezüst fokozatra, ezt követően újabb 3000 km-t teljesítve arany fokozatra jogosult. A fokozatok megszerzésének egyéb feltétele nincs.

A fokozatok megszerzése nincs időben korlátozva. Beszámítani a 2010. január 1. után teljesített túrákat lehet.

A fokozatok teljesítői a fokozatnak megfelelő jelvény díjazásban részesülnek, melynek költségét (800 Ft) az átvételkor kell kifizetni.

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

Kapcsolat

Web: www.szi-tu.hu/pmtt

Facebook: PMTT csoport

E-mail: baranyi1975@gmail.com

Telefon: 30/338-4234