2010-es kiírás

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség a Szigeti Túrázók Természetjáró Csoport szervezésében túramozgalmat indít teljesítménytúrázók számára a 2010. évtől kezdődően.

 

A mozgalomban részt vehet : Bármely teljesítménytúrázó.

 

A mozgalom célja : Pest megye tájainak (Alföldi régió, Börzsöny, Budai‑hegység, Gödöllői‑dombság, Pilis és a Visegrádi‑hegység), természeti és néprajzi értékeinek megismertetése, az egészséges életmódra és a rendszeres természeti sporttevékenységre való ösztönzés, illetve az elért sportteljesítmények méltó elismerése.

 

A teljesítés feltételei: A mozgalomba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beleszámít, amelyet Pest megye területén rendeznek és szerepel a Teljesítménytúrák itthon és külföldön 2010 teljesítménytúra-eseménynaptár kiadványban.

Tájegységet átszelő teljesítménytúra ahhoz a tájegységhez tartozónak tekintendő, amelyikben a táv nagyobb része halad. Egy rendezvénynek csak egy résztávja számítható be a mozgalomba.

 

Tájegységek :

  • Alföld

  • Börzsöny

  • Budai-hegység

  • Gödöllői-dombság

  • Pilis és a Visegrádi-hegység

 

A túramozgalom akkor tekinthető teljesítettnek, ha az alábbi pontok mindegyike teljesül:

  • Legalább 10 teljesítménytúra teljesítése

  • Minden tájegységből legalább egy teljesítménytúra teljesítése

  • Legalább 250 km teljesítése

Csak azon teljesítménytúrák számíthatóak be, amelyekre a Pest Megye Teljesítménytúrázója Túramozgalomban induló túratársunk szabályosan benevezett (regisztrált), és szintidőn belül teljesítette is a távot.

Több megyét érintő teljesítménytúra abban az esetben számítható be, ha a túra nagyobb része Pest megye területén halad.

 

A mozgalom teljesítésének igazolása : Az igazolófüzetet levélben Baranyi Zsolt címére (2316 Tököl Duna u. 4/A III/12.) vagy digitalizált másolatát e-mailben a baranyi@bkgsz.hu címre kell elküldeni. A mozgalom díjazásának alkalmi térítési értékét (400 Ft-ot) az igazolás elküldésével egy időben el kell juttatni a szervezőkhöz. A szervezőkkel történő egyeztetés szerint ez történhet postai úton, átutalással vagy személyesen.

 

A mozgalom díjazása : A mozgalom teljesítője elnyeri a Pest Megye Teljesítménytúrázója elismerő címet, egyedi nyomtatású oklevél, valamint évente változó kitűző díjazásban részesül.

Az a túrázó, aki egy naptári év alatt kétszeresen teljesíti a túramozgalmat (azaz teljesít legalább 20, tájegységenként 2-2 teljesítménytúrát és mindeközben megtesz legalább 500 km-t), jelvény díjazásban is részesül. Ebben az esetben két igazolófüzetet kell beküldeni elbírálásra.

 

Díjkiosztó : A kitűzők és oklevelek átadására 2011. február 10-én kerül sor a Pest Megyei Természetbarát Szövetség irodájában, vagy a rendezőkkel történő egyeztetés alapján, egyéb helyen és időpontban.

 

Megjegyzés: Legkésőbb 2011. január 15-ig be kell nyújtani elbírálásra az igazolófüzetet és a díjazás költségét, ellenkező esetben a díjazás elévül.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtette a jelszavát?

Kapcsolat

Web: www.szi-tu.hu/pmtt

Facebook: PMTT csoport

E-mail: baranyi1975@gmail.com

Telefon: 30/338-4234