KÉKÚTON PEST MEGYÉBEN
[BEZÁR]
Elfelejtett jelszó | Regisztráció | Bejelentkezés

Kékúton érintőpontok

Érintőpontok térképen

Érintőpont-Teljesítménytúra mátrix

A táblázat jelenleg csak a januári és februári túrákat tartalmazza. Amit elérhetőek lesznek a ttt honlapon a későbbi teljesítménytúrák adatai, én is frissíteni fogom a táblázatot.
Kérem, hogy ha hibát vagy hiányosságot találsz, akkor jelezd nekem a megadott elérhetőségek valamelyikén. Köszönöm!

Nagy-kő-hegy
A 383 méter magas csúcson található a Loko-pihenő. Innen csodálatos panoráma tárul elénk a Dunakanyarra, a Visegrádi-egységre és a Börzsönyre.
Csóványos
A Csóványos a Börzsöny legmagasabb hegycsúcsa 938 méteres magasságával, míg Magyarországon a 20. magassága szerint.
A csúcson 1978-ban betonból 22,6 m magas geodéziai mérőtornyot emeltek. A tornyot 2014-ben kilátóvá alakították, tetejéről remek körpanoráma tárul a látogató szeme elé, jó időben a Magas-Tátra is látható.
Nagy-Hideg-hegy
A Nagy-Hideg-hegy a Börzsöny harmadik legmagasabb hegycsúcsa 864 méteres magasságával.
A hegyen az 1930-as években a Turisták Inóci Társasága épített turistaházat. 1947-ben készült el az északi oldalon a lesiklópálya, amit később az ország első sífelvonója követett.
A Nagy-hideg-hegyi turistaház az ország egyik legmagasabb fekvésű kőből épült menedékháza egész évben nyitva tartó szálláshellyel és étteremmel.
Hegyes-tető
A 482 m magas Hegyes-tetőt a Dél-Börnyönyben található. Zebegényből és Nagymarosról is egy rövid túrával elérhető.
Hegyes-tetői Julianus kilátó páratlan panorámát nyújt, innen a Dunakanyart szinte teljesen be lehet látni.
Borjú-fő
430 m magas kilátóhely a Visegrádi-hegységben. Szép kilátás nyílik a Dunakanyarra. Érdemes még felkeresni a kb. 500 méterre található Moli-pihenőt.
Dobogókő
A Dobogókő népszerű kiránduló- és üdülőhely, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja.
Dera-szurdok
Pilisszentkereszt közelében található a több mint 1 km hosszú, meredek sziklák között kanyargó vadregényes szurdok.
Szent-kút
Hosszú-hegy délkeleti oldalában, a Szentkút nevű forrás mellett található az 1844-ben emelt - azóta újjáépített - búcsújáró erdei templom. Itt kellemes erdei pihenőhely várja a turistákat.
Hármashatár-hegy
A Hármashatár-hegy a Budai-hegység északi-északkeleti részében az Ördög-árok, a Duna völgye, a Solymári-völgy és a Pesthidegkúti-medence között elhelyezkedő rögcsoport központi, 495 méter magas orma. Innen nagyon szép kilátás nyílik Budapestre és a környező hegyekre.
Árpád-kilátó
Az Árpád-kilátót 1929-ben építették fel Glück Frigyes kezdeményezésére a Látó-hegy 376 méter magas fenyőkkel beültetett tetejének délkeleti oldalára terméskőből, Friedrich Lóránt tervei szerint. A mai napig ebben a formában áll, 2001-ben felújították. A kilátó fedett teraszszerű, népies stílusú építmény, amiről szép kilátás nyílik a hidakkal ívelt Dunára és a Budai-hegység déli és nyugati vonulataira.
Remete-szurdok
A Remete-szurdok az Ördög-árok szurdokvölgye a Budai-hegységben, a Remete-hegy déli-délkeleti oldalán, Remeteszőlős és Máriaremete között. Csaknem 20 kisebb-nagyobb karsztvíz formálta üreget rejt, melyek közül három fokozottan védett. A barlangokban több fajta denevér, köztük a kis patkósorrú denevér is megtalálható.
Nagy-szénás
A Nagy-Szénás hegycsúcs a Budai-hegységben, a Szénások csoportjának tagja. Szigorúan védett terület. Teteje kopár, fűvel és kövekkel borított, általában szeles. Csúcsáról belátható a Pilis vonulata és a Budai-hegység számos csúcsa.